KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Hakkında Gerçekler Açığa

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit tülının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile tırı vırıkayran karbondioksit doğal gazının oluşturduğu şok etkisiyle yanında alakalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Kullanan kişilerin de mutlaka peçe, eldiven ve esirgeyici serlık kabilinden yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması referans edilir.

Yangını denetleme etme ve yangın hasarını azaltma konusunda etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın eminği konusunda alabileceği en sağlıklı önlemlerdendir.

Söndürme maddesinin homojen dağılımı ve hızlı konsantrasyon oluşumu optimum aktivite sağlamlar

En güçlü kullanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda kâin çalışanlar bağırsakin oksijen tükenmesi ve gark riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri namevcut denecek kadar azca başüstüneğu muhtevain karbondioksit kaynağı tükendiğinde gene alevlenme riski bulunur.

Bu sistemlerin sıklıkla yeğleme edilmesinin bir nedeni bile yangın söndürme fiilleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki gayrı eşyalara pert vermeden yangına karışma eder.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran haysiyetiyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Bu yangınlarda inert maddeler bâtınaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen ilişkiı bu şekilde kesilir.

Bu sayede, ab sıcaklığının matlup düzeyde tutulması ve kullanıma apiko olması sağlamlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması sebebiyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı henüz dayanıklı hale gelirler.

Yangın Eminği Mizan: CO2, yangın alacaklandığında sistemin erkin bıraktığı bir gazdır ve oksijen ölçüını azaltarak yangını boğar.

Ceninisakıt miktar dahi olsa; karbondioksit tülının solunması dirimsel tehlikelere niye olmaktadır. Bu yüzden vacip olan çalışmaların dikkatlice kuruluşlması ve sisteme muvafık asayiş tedbirlerinin behemehâl düzenınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir başka anlı şanlı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı vadiın karşıtsından hakikat yangına sevap kontrollü bir yangın kafalatılır.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? dolayısıyla elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi kolaylıkla girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları kucakin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Report this page